Drabsmand skal anbringes på ubestemt tid

Anbringelse på ubestemt tid på landets mest sikrede afdeling for sindssyge forbrydere.

Sådan lyder dommen fredag ved Retten på Frederiksberg over 22-årige MS, som i fjor skød og dræbte 17-årige Sohail-Hamzaa Saleh. Drabet skete i Tingbjerg-bydelen i København.

Først lød meldingen fra politiet, at der var tale om et internt opgør i bandemiljøet, men det har siden vist sig, at MS er sindssyg.

Han er diagnosticeret skizofren-paranoid og har stærke hallucinationer, blandt andet i form af at han hører stemmer.

Hans sindssyge gør, at han ikke kan straffes med en almindelig fængselsdom. Det forbyder straffeloven.

Dog er han ifølge lægerne så farlig for sine omgivelser, at der skal sættes helt særlige foranstaltninger i værk omkring MS.

Retten på Frederiksberg har derfor bestemt, at han skal anbringes på den sikrede psykiatriske afdeling i Nykøbing Sjælland. Afdelingen går under navnet Sikringen og huser landets farligste sindssyge kriminelle.

Ud over anbringelsen på Sikringen er manden også dømt til udvisning af landet. MS har rødder i Tyrkiet, men har boet hele sit liv i Danmark.

Under et retsmøde tidligere i denne uge fortalte MS dog til retten, at han ikke ville være ked af at blive udvist.

- Selv om jeg ikke bliver udvist, så flytter jeg alligevel til Tyrkiet, lød det fra den sindslidende mand.

Hans advokat, Jakob Kiil, har dog kæmpet imod en udvisning af manden. Blandt andet har der været sat spørgsmålstegn ved, om MS vil kunne modtage tilstrækkelig behandling for sin sindssyge i Tyrkiet.

En overlæge fra Sikringen har i retten forklaret, at MS formentlig er uhelbredeligt syg, og at han skal være anbragt i mange år og være på medicin - den skrappeste af slagsen - resten af sine dage.

/ritzau/