Drabssigtet mand løslades: Dommer beder politiet grave dybere

En 30-årig mand, der er sigtet for at have dræbt en kvinde i en lejlighed på Nørre Allé i København, er torsdag blevet løsladt.

Manden blev mandag eftermiddag fremstillet i et grundlovsforhør, hvor politiet ville have ham varetægtsfængslet.

Det ville dommeren ikke gå med til, men opretholdt dog mandens anholdelse i tre døgn, så politiet fik mulighed for at underbygge mistanken mod den 30-årige.

Torsdag besluttede politiet så at gøre et nyt forsøg på at få manden varetægtsfængslet, men her besluttede dommeren altså, at den 30-årige skal løslades.

I mandagens grundlovsforhør nægtede manden sig skyldig i drabssigtelsen.

- Min klient nægter sig skyldig, og han har ikke noget imod at besvare spørgsmål, sagde hans forsvarer, advokat Jørgen Lange, i mandagens retsmøde, inden dommeren fulgte politiets ønske om at lukke dørene for pressen.

Politiet fik anmeldelsen af drabet mandag morgen klokken halv seks, og ugerningen er ifølge drabschef Jens Møller, Københavns Politi, sket "i løbet af natten eller umiddelbart inden anmeldelsen".

Af sigtelsen, som anklager Lizette Jørgensen læste op i retten, fremgik det, at ofret, en kvinde på 34 år, blev tildelt flere knivstik.

Jens Møller oplyser, at en sigtede og den dræbte kvinde kendte hinanden, men han ønsker ikke at uddybe deres relation.

Selv om politiet opretholder sigtelsen mod den 30-årige, blev kendelsen om hans løsladelse ikke kæret til Østre Landsret.

/ritzau/

 

Dagens Gossip