Drabssigtet sygeplejerske skal være fængslet indtil dom

En 31-årig sygeplejerske, der er tiltalt for drab på tre patienter og drabsforsøg mod en fjerde på Nykøbing Falster Sygehus, skal sidde varetægtsfængslet, indtil der falder dom i sagen.

Det har en dommer ved Retten i Nykøbing Falster afgjort tirsdag.

Derudover er kvinden blevet præsenteret for ny en sigtelse for drabsforsøg mod en 86-årig mand under en nattevagt 2. og 3. januar sidste år.

Kvinden nægter sig skyldig.

Retskemiske undersøgelser af den 86-åriges hår har ifølge sagens anklager, Michael Boolsen, vist spor af de sløvende præparater Zopiclon og Promethazin.

Samtidig overvejer anklagemyndigheden at sigte kvinden for at have ombragt endnu en mandlig patient 21. februar 2012.

Undersøgelser af vævsprøver fra den afdøde har ifølge anklageren påvist et indhold af det sløvende medikament Nordazepam.

Michael Boolsen ønskede ikke at gå i detaljer om de to forhold efter retsmødet.

Ved tirsdagens retsmøde var kvindens kæreste, hendes forældre og en række andre pårørende mødt op i retten.

Kæresten, der har bakket sin kæreste op, siden hun i marts sidste år blev anholdt i sagen, havde taget en bog med til hende.

Klædt i sort cardigan og sorte bukser og med det lange, sorte hår samlet med en elastik i nakken smilede og vinkede hun til ham, da hun trådte ind i retslokalet.

Han returnerede med et håndkys og et smil.

Under retsmødet begærede anklageren, at sygeplejersken skal sidde fængslet, frem til der falder dom i sagen. Første retsmøde er 11. marts og, der er afsat 30 retsdage.

Ifølge retsplejeloven kan en persons fængsling strække sig over et år, hvis der er udfærdiget et anklageskrift.

Anklager Michael Boolsen mener, at der fortsat er fare for, at hun kan påvirke vidner, hvis hun løslades inden retssagen.

- Det er anklagemyndighedens opfattelse, at der ikke er noget af det, der er kommet frem, der har svækket mistanken. Tværtimod, sagde han.

Sygeplejerskens forsvarer, Jørgen Lange, begærede sin klient løsladt:

- Jeg nægter at tro på, at min klient kan påvirke nogen som helst. Mange af vidnerne er allerede afhørt.

- Jeg får lyst til at vende det lidt på hovedet. Hvem er det, der har et beskyttelsesbehov her.

- Det er min klient, der har været afskåret fra at udtale sig. Hun er afskåret fra at kommunikere ud fra det fængsel, hun har siddet i alt for længe, sagde han.

Dommeren valgte at imødekomme anklagerens begæring, idet hun finder, at der fortsat er risiko for, at sygeplejersken kan påvirke sagens opklaring.

- Min vurdering falder ikke ud til din fordel, sagde dommeren henvendt til sygeplejersken.

/ritzau/

 

Dagens Gossip