Drabstiltalt: Jeg var hjemme under skyderiet

Manden, der er tiltalt for drab og drabsforsøg for en episode i Herlev i april 2014, undrer sig over, at han overhovedet er anklaget.

Ifølge anklageskriftet skød og dræbte den 30-årige 21-årige Ozan Özcan 12. april 2014 på åben gade med en pistol, og angiveligt skulle han også have sigtet mod yderligere to personer.

Den tiltalte siger dog, at han slet ikke var til stede på gerningsstedet.

Anklagemyndigheden mener, at den 30-årige ville dræbe de to, men at det blev forhindret af en mand, KAM, som også var til stede i krydset ved Rybjerg Allé og Maj Allé i Herlev, hvor episoden udspillede sig.

- Jeg var hjemme hele tiden, og det var først, da KAM kom hjem til mig og fortalte om skyderiet, at jeg hørte om det. Han var rystet, så han spurgte, om vi ikke skulle køre en tur, fortæller den tiltalte i retten.

En sort bil af mærket Peugeot har en hovedrolle i sagen, da det ifølge politiet er bilen, der blev brugt i forbindelse med skudepisoden.

Tiltalte erkender da også, at hans forældre har to sorte Peugeot-biler, som han jævnligt låner.

Ifølge kriminaltekniske undersøgelser er der fundet krudtpartikler flere steder i den sorte bil.

I første omgang havde politiet foruden tiltalte også KAM, i kikkerten under efterforskningen. Mændene blev efterlyst, og politiet frigav billeder af de efterlyste til offentligheden.

Anklager Natalja Lindberg undrer sig over, hvorfor den 30-årige mand gemte sig fra politiet, hvis han hverken opholdt sig på gerningsstedet eller kendte noget til sagen.

- Det gjorde jeg, fordi politiet allerede var sikker på, at det var mig, så jeg kunne ikke gøre andet, forklarer han.

Efter offentliggørelsen af billederne iførte manden sig lang paryk og solbriller for ikke at blive genkendt.

Sagen er berammet til 10. april, 15. april og 16. april, hvor der ventes at falde dom.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip