Drabstiltalt sygeplejerske udgiver brev på 12 sider

En 31-årig sygeplejerske, der er anklaget for tre drab og et drabsforsøg på Nykøbing Falster Sygehus, har efter et år i varetægtsfængsling sendt et 12 sider langt håndskrevet brev til TV ØST.

I brevet fortæller hun om de tanker, hun gør sig op til straffesagen, der begynder 11. marts.

- I et år har et sandt mareridt stået på, og mens alle andre - politi, kolleger, medier og så videre - diskuterer sagen livligt, må jeg intet sige. Jeg er pålagt mundkurv, hvilket er til stor frustration.

- Jeg er hovedperson i en rigtigt modbydelig sag, jeg kan få lov til at høre, hvad folk siger om mig, men jeg har ikke mulighed for at stille nogle af de spørgsmål, jeg sidder med, og hvis de alligevel bliver stillet, ønsker politiet ikke at svare, skriver sygeplejersken i sit brev til TV ØST.

To af de påståede drab og drabsforsøget skal have fundet sted på den samme lange vagt fra 28. februar til 1. marts 2015. Det tredje drab skal den 31-årige have begået i 2012.

Derudover kom det frem i begyndelsen af februar i år, at hun sigtes for endnu et drab, som skulle være begået på sygehuset under en nattevagt 2. og 3. januar sidste år.

I det lange brev fortæller sygeplejersken, at hun ikke kan sove på grund af spekulationer, og at hun er så træt, at hun ikke kan sidde oprejst.

- Når man er kommet ind i sådan en ond spiral, er det umuligt at opretholde en hverdag. For hver dag der går, mister jeg lidt af mit fodfæste, lyder det.

Sygeplejersken har ikke måtte tale med andre end sin forsvarer om sagen i det år, hun har siddet varetægtsfængslet. Politiet frygter, at hun blandt andet kan påvirke vidner, hvis hun løslades.

Ifølge TV ØST har politiet derfor gennemlæst kvindens brev og godkendt, at hun har sendt det ud af arresten i Køge.

Kvinden har været varetægtsfængslet siden 2. marts 2015.

/ritzau/

 

Dagens Gossip