Dræbt fireårig skal begraves i Aalborg

Mod faderens ønske skal den fireårige dreng, der sidste mandag blev dræbt af sin mor, begraves i Aalborg. Det har skifteretten bestemt lillejuleaften.

- Jeg synes, det er ganske grotesk, at en mor, der slår sit barn ihjel, kan ende med at bestemme, siger farens advokat, Bitten Kjærsgaard, og fortsætter:

- Min klient er selvfølgelig totalt knust. Han havde klynget sig til håbet om, at han trods alt fik lov til at få sin dreng hjem. Det fik han ikke lov til.

Drengens far har kæmpet for at få lov til at begrave sin søn i København. Afgørelsen kan ikke ankes.

Da moren har haft den fulde forældremyndighed, regnes hun også i døden for drengens nærmeste pårørende. Derfor har skifteretten valgte at lade hende begrave ham i hjembyen Aalborg.

- Hun er, så vidt hun nu kan være, glad. Ordet tilfreds er nok mere passende i den her sammenhæng, for glad er hun jo ikke i det hele taget. Men hun er tilfreds, for det er det, hun har ønsket, siger Uffe Brom, morens advokat.

Kvinden, der ikke har andre børn, blev tirsdag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør in absentia, altså uden selv at være til stede.

Hun er i øjeblikket indlagt på hospitalet efter at have taget nogle piller.

I grundlovsforhøret, hvor dommeren nedlagde referatforbud i forhold til, hvad moren har forklaret, blev hun fængslet, sigtet for drab.

/ritzau/

 

Dagens Gossip