Dræbt gidsels familie forsøgte at få kontakt til IS

Mindre end et døgn før Islamisk Stat (IS) lagde en video på internettet, der angiveligt viser henrettelsen af briten David Haines, opfordrede det nu dræbte gidsels familiemedlemmer gidseltagerne til at tage kontakt til dem.

Lørdag formiddag henvendte familien sig via det britiske udenrigsministerium til IS, som i en tidligere video havde truet med at dræbe David Haines.

- Vi har sendt beskeder til jer, som vi endnu ikke har fået svar på. Vi beder dem, der holder David til fange, om at tage kontakt til os, lød det fra familien til den 44-årige nødhjælpsarbejder.

Haines blev taget som gidsel i Syrien i 2013, efter at han havde været i landet i blot tre dage. Det var meningen, at han skulle arbejde for organisationen Acted. Tidligere havde han hjulpet nødlidende lokalbefolkninger i Libyen og Sydsudan.

Haines efterlader sig to døtre - en i teenagealderen og en fireårig - fra to forskellige ægteskaber.

Han er den tredje vesterlænding, som Islamisk Stat inden for kort tid har halshugget. Tidligere er to amerikanske journalister blevet udsat for samme behandling.

Videoen af drabet på Haines er dog endnu ikke blevet stemplet som ægte, men britiske og amerikanske toppolitikere har allerede taget afstand fra det, der af den britiske premierminister, David Cameron, betegnes som "rendyrket ondskab".

Islamisk Stat siger, at den ekstremistiske gruppe har henrettet gidslerne på grund af Vestens indblanding i urolighederne i det nordlige Irak. Her har USA blandt andet iværksat bombeangreb mod gruppen.

Samtidig har en række lande - herunder Danmark - givet tilsagn om at være en del af en international koalition, som skal bekæmpe IS.

/ritzau/

 

Dagens Gossip