Dræbt i Skanderborg havde selv begået dødsvold

Skrevet af admin

04/04/2014

Mest læste i dag

En 48-årig mand fra misbrugsmiljøet i Skanderborg blev torsdag aften fundet dræbt i sin lejlighed. Fredag var det endnu ikke lykkedes politiet at få opsporet gerningsmanden.

Politiet søger vidner, der kan have set noget i området ved Højvangen, hvor den 48-årige Brian Christoffersen boede alene i en lejlighed på Poul La Cours Vej.

- Vi har fået enkelte henvendelser, som vi er i gang med at undersøge, men endnu ikke noget afgørende, siger vicepolitikommissær Carsten Thostrup, Sydøstjyllands Politi.

Politiet offentliggjorde fredag navnet på den dræbte. Manden er kendt af politiet i forvejen, oplyser Carsten Thostrup.

Han ønsker ikke at bekræfte oplysninger i Horsens Folkeblads netavis om, at manden har flere voldsdomme, blandt andet en dom fra Vestre Landsret i 2003 på syv års fængsel for dødsvold.

Torsdag blev den 48-årige mand selv offer for stump vold. Ifølge politiet har han omfattende skader flere steder på kroppen.

Manden blev fundet i lejligheden i et socialt boligbyggeri torsdag aften ved 19-tiden, da en bekendt kom på besøg og fandt døren stående åben.

Politiet siger, at manden færdedes i miljøet af misbrugere i byen. Betjente vil nu opsøge mulige bekendte fra miljøet for at høre, om de har kendskab til, hvad der er sket.

Desuden vil politiet opsøge naboer og andre i området omkring gerningsstedet for at høre, om nogen har hørt eller set noget - for eksempel biler der har vakt opmærksomhed i tiden omkring drabet, der menes at være sket mellem tirsdag og torsdag.

Lørdag fortsætter politiets teknikere desuden deres undersøgelse af den afdødes lejlighed.

- Vi fortsætter ufortrødent vores afhøringer af naboer og i boligblokkene, og vores teknikere er heller ikke færdige i lejligheden, siger Carsten Thostrup.

Ifølge politiet tyder intet foreløbig på, at gerningsmanden eller -mændene har fjernet værdifulde ting eller penge fra offeret.

Den dræbte er blevet obduceret for at fastslå dødsårsagen, men politiet havde fredag aften ikke modtaget resultatet af de retsmedicinske undersøgelser.

/ritzau/