Dræbt lærer hyldet som helt efter skoleskyderi

To elever blev såret, og to personer mistede livet, da en elev i går kl. 7.16 lokal tid mødte op på sin skole med en pistol. Den ene dræbte var læreren Michael Landsberry, den anden var den kun 12 år gamle gerningsmand.

- Han sagde, at han skulle stoppe og lægge pistolen ned. Så råbte drengen "Nej!" Han råbte af ham, og han skød ham. Han var rolig, han holdt sin hånd frem og sagde "læg pistolen i min hånd", siger Jose Cazares, der var en af Landsberrys elever, til Today Show på NBC, skriver Huffington Post.

Læs også: Lærer dræbt i skoleskyderi: Mistænkt er også død

45-årige Michael Landsberry havde fået arbejde som matematiklærer på Sparks Middle School i Nevada, efter han havde været udsendt som soldat i Afghanistan. Han var også en populær basket ball-træner for skolens hold, og spillerne plejede at gnubbe hans skaldede isse før en kamp i håb om, at det ville bringe held.

- Han tjente stolt sit land, og han forsvarede stolt eleverne på hans skole, siger borgmesteren i Sparks, Geno Martini.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

På Facebook har en side til minde om Michael Landsberry allerede fået over 14.000 likes. Her skriver Jose Cazares' mor, Mari Cazares:

- Jeg vil bare, at alle ved, hvor fantastisk og modig denne mand var. Han reddede min Jojos liv og nogle af Jojos venners liv i dag. Gerningsmanden sigtede på min søn og hans venner, og hr. Landsberry stillede sig foran dem for at beskytte dem mod det værste. Gerningsmanden tog denne lærers liv, mens hr. Landsberry beskyttede vores børn og gav dem tid til at komme i sikkerhed. Han er en sand helt i min bog, og det vil han altid være. Hvil i fred hr. Landsberry. Vores kondolencer til alle ofre og deres familier.

Michael Landsberry efterlader sig hustruen Sharon Landsberry og to stedbørn.

Den 12-årige gerningsmands identitet er endnu ikke offentliggjort.

 

Dagens Gossip