Dræbt præst var eneste overlevende efter ildkamp i Algeriet

Skrevet af admin

02/08/2016

Mest læste i dag

Flere tusinde mennesker var tirsdag samlet i katedralen i Rouen til begravelse af Jacques Hamel, der i sidste uge blev offer for islamisters bestialske drab.

- Aldrig igen, sagde ærkebiskop Dominique Lebrun under ceremonien, der ifølge BFMTV blev overværet af omkring 2000 mennesker.

Den 85-årige Hamel blev dræbt af to unge islamister, som gik ind i en kirke i Saint-Etienne-du-Rouvray og skar halsen over på ham under en messe.

Ved ceremonien tirsdag talte også Jacques Hamels søster. Roselyne Hamel fortalte blandt andet om præstens militærtjeneste i Algeriet, hvor han havde frabedt sig at blive officer. Han ønskede ikke at give ordre til drab.

En dag vendte han hjem uden sine soldaterkammerater efter en ildkamp i ørkenen.

- Han spurgte ofte sig selv: Hvorfor mig? I dag får du, Jacques, vor bror, jeres bror, svaret: Gud valgte dig til at tjene andre, siger Roselyne Hamel ifølge Reuters.

De to gerningsmænd i kirken i Saint-Etienne-du-Rouvray blev begge dræbt af politiet.

Det er kommet frem, at den ene var terrormistænkt og bar elektronisk fodlænke. Han ventede på at skulle for retten igen.

Han havde siddet fængslet, og anklagemyndigheden havde krævet, at han skulle blive bag tremmer.

Efterforskerne har forsøgt at opklare, hvordan de to mænd mødte hinanden. Ifølge avisen Le Parisien skulle de to have kommunikeret på appen Telegram 22. juli.

Katolikker og muslimer bad søndag sammen over hele Frankrig for at vise solidaritet og mindes Hamel.

I katedralen i Rouen, ikke langt fra gerningsstedet, var omkring 2000 deltagere mødt frem. Over 100 af dem var muslimer.

/ritzau/