Dragsdahl tilfreds med delvis sejr i Højesteret

Det var en tilfreds Jørgen Dragsdahl, der gik ned ad trappen foran Højesteret ved Christiansborg onsdag eftermiddag.

Landets øverste domstol havde netop givet ham medhold i, at en række udsagn fra historiker Bent Jensen om påståede agentforbindelser mellem Dragsdahl og KGB var uberettigede og strafbare.

- Jeg er tilfreds. Højesteret har fastslået, at Bent Jensens udsagn om mig var ærekrænkende, og at en del af dem var det i en grad, så det er strafbart, fortæller Jørgen Dragsdahl til Ritzau efter domsafsigelsen.

Højesteret dømte Bent Jensen for overtrædelse af straffelovens injurieparagraf i forbindelse med 7 af i alt 18 udsagn, som blev behandlet i sagen. "Arkiverne har vist, at Jørgen Dragsdahl var KGB-agent", lyder et af de uberettigede udsagn.

De omtalte arkiver findes hos Politiets Efterretningstjeneste (PET), som under Den Kolde Krig efterforskede mod Jørgen Dragsdahl, efter at en russisk dobbeltagent beskyldte Dragsdahl for at være KGB-agent.

- Selvfølgelig skulle PET undersøge, når der kommer sådan et udsagn fra afhopperen. Men jeg kan forstå, at det er noget, de tilsyneladende har brugt meget lang tid på, fortæller Jørgen Dragsdahl efter retsmødet.

Journalisten er frustreret over, at meget materiale i sagen er hemmeligholdt, fordi det drejer sig om efterretningsmateriale.

Bent Jensen har som forsker ved Center for Koldkrigsforskning haft adgang til PET-materiale, og det er på den baggrund, at han har fremsat de ærekrænkende udtalelser om Dragsdahl.

- Jeg er som sådan ikke vred på Bent Jensen. Jeg er vred på Venstre og Dansk Folkeparti. Bent Jensen har bare fungeret som en slags lakaj for dem, siger Jørgen Dragsdahl.

Vreden mod de politiske partier skyldes, at Center for Koldkrigsforskning blev oprettet på baggrund af en bevilling på finansloven tilbage i 2007 under den daværende borgerlige regering.

/ritzau/

 

Dagens Gossip