Drama i Københavns Lufthavn: Passagerer ville stikke ild på flyet

To passagerer er anholdt og sidder lige nu til afhøring i Københavns lufthavn.

Det skriver Ekstrabladet.dk.

I tre timer holdt et fly i dag stille på grund af en tvist mellem flyselskabet og lufthavnen. Tvisten handlede om betaling af brændstof.

Ingen passagerer måtte i mellemtiden forlade flyet. Men to passagerer var til sidst så desperate over indespærringen, at de forlangte at komme ud for at ryge. Episoden kulminerede, da passagererne truede med at stikke ild på stewardesserne og flyets gulvtæppe.

Politiet blev tilkaldt, og det har tilbageholdt de to passagerer. De sidder lige nu til afhøring.

- Vi undersøger, om de to tilbageholdte skal sigtes for trusler på livet. Det er også et spørgsmål, om vi har jurisdiktion, når det er en udenlandsk fly, der står med lukkede døre, men det må vores jurister afgøre, oplyser Claus Hoffmann fra politiet i Københavns Lufthavn til ekstrabladet.dk.

Flyet, som kom fra Iran, ejes af det franske flyselskab Air-Méditerranée. Det kunne ikke lande i Gøteborg på grund af tåge. Derfor blev det omdirigeret til Kastrup. Her opstod problemet med betalingen af brændstof.

Kommunikationsrådgiver Lars Lemche, Københavns Lufthavn, oplyser til ekstrabladet.dk, at alle passagerer nu har forladt flyet. Det er stadig i lufthavnen og står parkeret på C 43. Det kan ikke flyve videre, fordi besætningen skal hvile.

De to tilbageholdte passagerer er af iransk afstamning, men har dansk og svensk pas.

Politiet overvejer, om passagererne skal fremstilles i Københavns dommervagt med krav om varetægtsfængsling, fordi trusler ombord i et fly tages meget alvorltigt.

 

Dagens Gossip