Drama i retten: To fængslet for trusler og vold

En kvindelig betjent blev overfaldet af en tilhører i et grundlovsforhør ved Retten i Næstved, da to 22-årige mænd blev varetægtsfængslet i fire uger for ulovlig tvang, trusler og vold mod en 25-årig mand.

- En af tilhørerne tog fat i en kvindelig kollega, så de måtte anvende peberspray og anholde ham for vold mod tjenestemand i funktion, siger politikommissær Steen von Würden til Ritzau.

Mændene er fængslet for at tvinge den 25-årige mand ind i en bil i Næstved om eftermiddagen 9. september og holde ham som gidsel den næste time, mens han blev overdynget med trusler og slag, oplyser lokalpolitiet i Næstved.

- De er sigtet for at tilbageholde en 25-årig mand og udsætte ham for trusler og vold på grund af et økonomisk mellemværende. Der har været trusler på livet og slag med knytnæve og et redskab, siger politikommissæren.

- I forbindelsen med at han bliver kørt rundt, så lykkes det at undslippe gennem et vindue, mens bilen kører, og han kommer ikke videre til skade, fortæller Steen von Würden.

Der er fortsat en gerningsmand på fri fod, oplyser politiet.

- Der er en, som vi ikke har fanget endnu. Han er bekendt med, at vi leder efter ham, og jeg vil da opfordre ham til at melde sig selv, siger han.

De to mænd nægter sig skyldige i sigtelserne ved grundlovsforhøret.

/ritzau/

 

Dagens Gossip