Drama ved Rema 1000

Skrevet af Nicolai Busekist

22/02/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Stort drama i en Rema 1000-butik har hørt til ubetingede fængselsstraffe til to unge mænd på henholdsvis 26 og 24 år.

Mest læste i dag

Efter i forening at have begået røveri mod en Rema 1000-butik i Aalborg, er to mænd på henholdsvis 26 og 24 år blevet idømt ubetinget fængsel.

Det skriver B.T.

Det væbnede røveri fandt sted i Rema 1000 på Vingårdsgade i Aalborg den 22. august 2021.

Her var den 26-årige mand bevæbnet med en kanyle, som han brugte til at true en butiksansat, som han fik til at udlevere omtrent 5.500 kroner fra kassen. 

Den 26-årige mand, der stod for at udføre røveriet, er nu blevet idømt en straf på ti måneders ubetinget fængsel.

Selvom den 24-årig mand ikke deltog i røveriet, og end ikke deltog i røveriet, er han blevet idømt en straf på seks måneder ubetinget fængsel.

Dette skyldes, at han havde stillet en cykel foran forretningen, som den 26-årige mand brugte til at flygte fra butikken efter røveriet. 

I retten erkendte den ældste af to mænd, at han havde begået røveriet mod Rema 1000-butikken. Helt så medgørlig var den 24-årige mand ikke. Han nægtede nemlig at have spillet en rolle i røveriet.

"Den 26-årige forklarede, at de to kammerater på dagen havde samlet flasker, så de kunne få penge til stoffer. De mistede så flaskerne, hvorefter den 26-årige besluttede sig for at lave et røveri. Den anden forklarede, at han ikke vidste noget om røveriet, og at han tilfældigvis havde stillet den ulåste cykel foran butikken," siger Kristina Fransen, der er anklager ved Nordjyllands Politi.

I Retten i Aalborg blev den 24-årige mands forklaring dog afvist, da det ikke blev fundet troværdigt, at han blot ved en tilfældighed havde placeret en ulåst cykel foran butikken.

Selvom han nægtede sig skyldig, valgte den 24-årige at modtage dommen på seks måneders fængsel. Den 26-årige erkendte røveriet, men udbad sig betænkningstid i forhold til at anke rettens afgørelse.