Dramatisk Wozniacki-sejr over Sharapova i Singapore

Den danske tennisstjerne Caroline Wozniacki vandt tirsdag et sandt drama over Maria Sharapova ved sæsonfinalen WTA Finals i Singapore, hvor kun årets otte bedste spillere er med.

I åbningskampen i den hvide gruppe mellem de to tidligere verdensettere sejrede Wozniacki med 7-6, 6-7, 6-2 efter over tre timers intens og underholdende spil, hvor publikum fik serveret mange flotte dueller.

Det er anden gang i træk, at Wozniacki får ramt på den russiske sportsstjerne, og Wozniacki viser dermed, at hun er i topform ved årets sidste store begivenhed for tenniskvinderne.

Som nummer otte på verdensranglisten er Wozniacki ellers den lavest rangerede spiller i Singapore. Sharapova er aktuel nummer to i verden og betragtes som den største trussel mod Serena Williams, der er favorit til at vinde turneringen for tredje år i træk.

Wozniacki fik en forrygende åbning på kampen og kom foran 3-0 takket være et enkelt brud. Men Sharapova havde breakmuligheder i danskerens to første servepartier, så russeren gik ikke i panik.

Sharapova holdt sin serv til 1-3, og derefter fik hun brudt tilbage. Det blev også 3-3, inden Wozniacki holdt sin serv og kom foran 4-3.

Russeren kunne serve første sæt hjem foran 5-4, men Wozniacki kæmpede flot, fik brudt tilbage og bragte sig endda foran 6-5.

Wozniacki spillede sig frem til en sætbold i Sharapovas serveparti, men russeren reddede flot med en kraftfuld forhåndsvinder, og første sæt skulle afgøres i en tiebreak.

Her var Wozniacki bagud 2-4, inden danskeren vandt fem bolde i træk og dermed sættet. Sharapova gjorde det nemt for Wozniacki på danskerens anden sætbold med en dobbeltfejl, og dem leverede russeren mange af i kampen.

Wozniacki kom foran 2-0 i andet sæt, og havde fin kontrol over Sharapova indtil 3-2. Så begyndte lyset i hallen i Singapore lige pludselig at dreje rundt samt tænde og slukke af sig selv, og det drillede tydeligvis den servende Wozniacki.

Sharapova kom på 3-3, men Wozniacki viste igen styrke og bragte sig foran 5-3. Wozniacki forpassede chancen for at serve kampen hjem ved 5-4, og det endte til sidst med endnu en tiebreak, hvor Sharapova viste sig bedst med 7-5.

I tredje sæt gentog historien sig igen. Wozniacki kom foran 2-0, men let skulle det åbenbart ikke blive, og Sharapova brød tilbage med det samme.

Det blev 2-2, men så fik Wozniacki for alvor fat i kampen og vandt imponerende fire partier i træk og dermed kampen. Det lover ganske godt for resten af turneringen for Wozniacki, som viste tennis i verdensklasse.

Gruppens to andre spillere er polske Agnieszka Radwanska og Petra Kvitova fra Tjekkiet. Radwanska-Kvitova mødes senere tirsdag.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip