Dreng erkender trussel om elevdrab på nordjysk skole

Nordjyllands Politi har fundet frem til gerningsmanden bag en telefontrussel mod elever på Gl. Lindholm Skole i Nørresundby.

Det drejer sig om en dreng under den kriminelle lavalder på 15 år, og han har over for politiet erkendt at stå bag truslen, som blev indtelefoneret den 11. november. Drengen er elev på skolen.

- Truslen har aldrig været alvorligt ment. Der er udelukkende tale om en dreng, der ikke har tænkt over konsekvenserne af sin handling, fortæller politikommissær Lars Nørskov Jørgensen fra Nordjyllands Politi.

Ifølge politikommissæren har drengen ikke over for politiet forklaret nærmere om sit motiv bag truslen.

- Lige nu er han stærkt tynget af de konsekvenser, som det fik. Det havde han ikke forudset, siger Lars Nørskov Jørgensen, der ikke vil oplyse drengens nøjagtige alder.

- Det er en lille skole, og det vil være for let at identificere ham, så vi har valgt kun at oplyse om, at han er under den kriminelle lavalder, siger Lars Nørskov Jørgensen til Ritzau.

Det var via alarmcentralen, at drengen om formiddagen den 11. november fremsatte truslen om, at der ville komme nogen og dræbe elever på skolen.

Opkaldet fik politiet til at rykke ud til skolen. Eleverne blev bedt om at blive på skolen, mens politiet dels undersøgte området og bevogtede skolen. Efterfølgende blev både forældre og børn tilbudt psykologhjælp.

Det er via oplysninger om det telefonnummer, der blev ringet fra, at politiet har fundet frem til drengen, fortæller Lars Nørskov Jørgensen.

- Vi har via teleoplysningerne fundet frem til telefonen, og vi havde en formodning om, at det var ham, som havde ringet. Vi valgte derfor at tage ham ind i morges, og han gik til bekendelse med det samme, fortæller Lars Nørskov Jørgensen.

På grund af drengens alder kan han ikke strafforfølges for sin handling, og Nordjyllands Politi har nu overgivet sagen til de sociale myndigheder.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip