Dreng lå to døgn under fabriksruin i Lahore

Skrevet af admin

07/11/2015

Mest læste i dag

Redningsmandskab i Pakistan har efter 50 timers gravearbejde reddet en teenager ud fra murbrokkerne fra en sammenstyrtet fabrik i Lahore, siger lokale embedsmænd til AFP.

Teenageren, der lå indespærret i over to døgn, var allerede formodet omkommet, og hans familie havde begravet et andet offer, som de formodede var ham, siger kilderne.

Meddelelsen om fundet af Shahid var en velkommen overraskelse for hans familie, som havde forvekslet en omkommet dreng med ham og gennemført en begravelse af ham, hedder det.

En anden ung mand er også blevet reddet levende ud efter 50 timer under murbrokkerne, siger embedsmænd. Den fireetagers fabriksbygning, der producerede plastikposer, styrtede sammen onsdag aften. Indtil nu er mindst 37 omkomne fundet.

Mindst 150 mennesker var ifølge myndighederne inde i fabrikken, da den styrtede sammen. Det er stadig uklart, hvor mange, der er omkommet, og hvor mange, der er fanget levende under den sammenstyrtede bygning.

Det er uklart, hvad der er årsag til, at fabrikken, som ligger 20 kilometer syd for Lahore, kollapsede.

Provinsens arbejdsminister, Raja Ashfaq Sarwar, siger, at en undersøgelse er sat i værk for at få klarlagt baggrunden for ulykken.

Mindst 24 døde sidste år, da en moské styrtede sammen i samme by, mens over 200 mistede livet, da styrtregn og oversvømmelser i 2014 fik mange tage til at styrte sammen.

Hele Pakistans byggesektor er præget af manglende kontrol og sikkerhed. I september 2012 brændte 289 mennesker ihjel i en tekstilfabrik i storbyen Karachi. Samme dag omkom 25 i en brand i en skofabrik.

/ritzau/AFP