Dreng skriver feminist-brev efter Watson-tale

Emma Watson har i den grad haft succes med at få spredt sit budskab om, at mænd også er nødt til at engagere sig i ligestilling.

Der er nemlig en hel masse kendte og ukendte mænd, som støtter op om Watsons ligestillingsprojekt "HeForShe". Hashtagget "HeForShe" er et af de mest populære på Twitter, ligesom næsten 160.000 mænd i skrivende stund har skrevet sig op for at vise sin støtte på projektets hjemmeside.

En af dem er 15-årige Ed Holtom. Han går på en skole i England kun for drenge, og han mener ikke, at køn bør definere mennesker. Det skriver han i et brev til The Telegraph, og siden avisen søndag udgav brevet, har det spredt sig til en hel masse andre medier.

- Vi er simpelthen så heldige med, at vi bor i et vestligt land, hvor kvinder har mulighed for at tale åbent imod stereotyper. Feminisme handler ikke om at hade mænd, eller om at kvinder skal have mere magt end mænd. Det handler pr. definition om det modsatte, skriver Holtom blandt andet.

Og feminisme er ifølge den unge englænder ikke kun forbeholdt kvinderne, fordi det netop handler om, at alle mennesker skal være lige.

- Det er faktisk ret simpelt. Hvis du tror på politisk, social og økonomisk lighed mellem kønnene, så er du feminist, skriver den 15-årige skoleelev.

Newspaq

 

Dagens Gossip