Dreng slugte batteri: 65 operationer senere kan han trække vejret

Da Emmett Rauch i 2010 var knap et år gammel, slugte han et litiumbatteri fra en DVD-fjernbetejning.

I dag godt fire år og 65 operationer senere kan han trække vejret ordenligt og spise selv. Det skriver hans mor Karla Rausch til Today

Et par dage efter sin et-års fødselsdag havde drengen feber og hostede. Lægen mente, det var en forkølelse, som ville gå over.

Men Emmett Rauch begyndte at græde, hver gang han forsøgte at spise.

Batteriet brændte hans spiserør og lukkede hans luftvej. Han kom på skadestuen, hvor der blev taget et røntgenbillede, som afslørede batteriet.

Efter en tre timer lang operation sagde kirurgen, at det lignede, den lille dreng havde slugt et stykke fyrværkeri, som var eksploderet i hans mave.

Alene i 2011 var han igennem 13 store operationer. I dag er hans mave så lille, at han får ekstra næring igennem en slange direkte ind i tyndtarmen. Men han er ved at lære at spise igen og kan næsten spise et helt stykke pizza.

Tusindvis af slugte batterier
Hans mor ønsker at advare andre forældre om den lurende fare ved slugte batterier.

Alene i USA bliver mere end 3.500 børn hvert år behandlet på skadestuen, efter at have slugt batterier, mønter og knapper. 15 af dem er døde i løbet af de seneste seks år.

I Danmark døde lille Christian Jim Andersen på 14 måneder i november 2008, efter han havde slugt et batteri. OECD satte sidste år fokus på problemet.  

Det har Emmet Rausch’ historie også gjort.

“Siden begyndelsen af Emmets kamp i 2011 har vi modtaget breve fra forældre så langt væk fra som Sydafrika og Indien. Alle historier er den samme: Forældrene ser ikke deres børn få noget galt i halsen, og de bliver fejldiagnosticeret. Vi vidste det ikke, og børnelægen sagde aldrig noget,” skriver moderen og advarer andre forældre:

“Hvis du tror, dit barn har slugt et batteri, så tag på skadestuen. Tiden er vigtig. Spyttet udløser en elektrisk strøm og skaber en kemisk reaktion, der kan brænde spiserøret på helt ned til to timer.”

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip