Drenge ramte bil med metalplade fra motorvejsbro

Det kunne være endt fatalt for en 26-årig bilist, da ukendte personer mandag den 29. februar smed en metalplade ud fra en motorvejsbro ved Ringsted og ramte hans bil, fortæller Midt- og Vestsjællands Politi.

Manden kom kørende på Vestmotorvejen med 110 kilometer i timen, og slaget fra pladen forårsagede en 70 centimeter lang flænge i forruden.

- Til alt held bevarede føreren af bilen roen og fik ikke drejet vildt med rattet. Ellers kunne det være gået galt, siger Carsten Andersen, kommunikationsansvarlig hos Midt- og Vestsjællands Politi til Ritzau.

Politiet mener, at det var en gruppe på fem-seks drenge, der ved middagstid smed metalpladen ud fra broen på Kværkebyvej.

- Mit gæt er, at det er nogle knægte, der nok ikke lige har været klar over, hvor farligt den slags er. Det lugter langt væk af drengestreger, siger Carsten Andersen.

Den 26-årige bilist, der blev ramt af pladen, nåede kortvarigt at se op på broen, hvor han bemærkede fem-seks drenge.

- Det er førerens indtryk, at det er dem, der har smidt pladen ud fra broen, formentlig uden tanke for hvor farligt det kunne være, siger politiet, der meget gerne vil have en snak med de pågældende.

Carsten Andersen har ikke oplysninger om, hvor stor og tung metalpladen var.

- Men noget ravage har den jo lavet, siden den kan lave en 70 centimeter flænge i ruden, siger han.

Gerningsmændene kan ifølge Carsten Andersen se frem til en sigtelse for hærværk og måske også for i grov kådhed at have bragt fare for andres liv eller førlighed.

Politiet kan kontaktes på 114.

For cirka en måned siden overlevede en familie på fire, da gerningsmænd smed en 30 kilo tung flise ned over deres bil fra Langesøvejbroen på Sydmotorvejen.

En tysk bilist blev tidligere samme dag også ramt af noget, der blev kastet ud fra en motorvejsbro.

/ritzau/

 

Dagens Gossip