Drengebande hærger butikker: "De stjæler flere gange om ugen, og politiet gør intet"

Drengebander smadrer møntvaskerier og hærger gentagne gange en DøgnNetto i Brønshøj i Københavns Nordvest-kvarter.

De går ind i butikkerne ved højlys dag, tømmer hylderne, smadrer ting og går grinende fra stedet, men politiet gør ingenting, og nu er det nok. Det mener Jacob, som er souschef i den Netto-butik, der bliver ramt hyppigt af de grove tyverier, ifølge Radio24syv.

Han er langt fra den eneste butiksejer her i landet, som oplever lignende afmagt over den manglende konsekvens af tyverier, og derfor skriver han nu et brev til justitsminister Søren Pind, hvor han beder om hjælp. 

- Jeg skriver til dig i afmagt, da jeg cirka en gang om ugen er udsat for grove butikstyverier fra unge mennesker. Når dette bliver anmeldt, og det gør det hver gang, lader det desværre ikke til, at politiet har ressourcer til at gøre noget ved sagen. Dette til trods for at jeg hver gang oplyser, at jeg har videoovervågning på de pågældende mennesker. Vi står i øjeblikket i en situation af totalt afmagt, skriver han i et brev, der mandag blev sendt til justitsministeren. 

Til Radio24syv uddyber Jacob, der ikke ønsker sig fulde navn offentliggjort, at butikken er i fare, hvis de bliver ved med at stjæle, som de gør.

Tyverierne sker nemlig hver uge, og til tider flere gange om dagen. Han giver over for Radio24syv ét af flere eksempler på, hvor ligeglade drengebandens medlemmer er, når de begår tyverier:

- Jeg var ude på kontoret, og kunne se på kameraet, at min kollega blev distraheret af en af drengene, mens tre andre skiftedes til at bære kasser med øl, slik og kager ud af butikken. Jeg konfronterede dem med det, men de begyndte bare at ødelægge og kaste med varerne og råbe og skrige af mig. De var fire og jeg var kun én, så jeg kunne ikke gøre noget. Jeg følte mig virkelig magtesløs, siger Jakob.

I lørdags "besøgte" drengene DøgnNetto tre gange, hvor det lykkedes dem at stjæle varer for cirka 6.000 kroner samlet. De sidste tre måneder har de tilmed stjålet varer for mere end 20.000 kroner.

- Jeg har anmeldt dem fire gange siden december, men politiet har bare sagt, at jeg skal sende en mail. Politiet har ikke været ude i butikken eller set på videoovervågningen, siger Jakob til Radio24syv.

Københavns Politi og justisminister Søren Pind har endnu ikke ønsket at kommentere sagen. 

Læs også: Uhyggelig sag på villavej: Fandt kone og datter banket og bundet af hjemmerøvere

Følg Dagens Politirapport for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip