Drømmestart sender Brøndbys kvinder i CL-semifinale

28/03/2015

Brøndby IF's fodboldkvinder er klar til semifinalen i Champions League efter uafgjort mod svenske Linköping FC.

De svenske gæster pressede på i hele anden halvleg, men Brøndby holdt stand og fik 1-1. Dermed vinder Brøndby de to kvartfinaleopgør med samlet 2-1.

Brøndby gjorde ellers sit for at dræbe spændingen med et tidligt mål, men Linköping udlignede før pausen og sad tungt på kampen.

Mens Brøndbys mænd har store problemer med at score på hjørnespark, så viste kvinderne anderledes skarphed allerede efter tre minutter.

Her kom Emma Madsen før på bolden end Linköpings målmand, og hendes hovedstød sendte Brøndby i front.

En sand drømmestart for den danske klub, der havde vundet udebanekampen med 1-0 for en uge siden.

Efter en halv time troede den svenske klub, at føringen var udlignet, da Linköpings danske angriber Pernille Harder fik bolden i mål. Kampens dommer dømte dog frispark til Brøndby til store frustrationer for det gæstende hold.

Linköping var bedst til at håndtere den slidte bane på Brøndby Stadion, og to minutter før pausen fik holdet belønning for et tungt pres.

Igen var det en af den svenske klubs danskere, der fik bolden i nettet. Mariann Gajhede fik først sin afslutning blokeret efter et indlæg, men hun var selv hurtigst over returbolden og hamrede den i mål.

Dermed stod der 1-1 ved pausen, og yderligere en svensk scoring ville derfor være nok til at sende Linköping i semifinalen.

Svenskerne pressede massivt på i hele anden halvleg, men den afgørende kvalitet i afslutninger og afleveringer manglede.

Brøndbys betondefensiv forsvarede det uafgjorte resultat hjem til sidste fløjt, og nu venter to spændende semifinaler om en plads i Champions League-finalen.

Modstanderen bliver formentlig Frankfurt, der vandt det første opgør med 5-0 over Bristol Academy.