Drone med albansk flag afbryder kamp i Danmarks gruppe

Fodboldkampen mellem Serbien og Albanien i Danmarks EM-kvalifikationsgruppe blev tirsdag afblæst efter at spillere fra de to nationer kom op at toppes.

Hen imod slutningen af første halvleg fløj en drone hen over stadion med et albansk flag.

En serbisk spiller greb ud efter flaget, hvilket satte et kaos i gang, da de albanske spillere følte sig provokeret.

Flere af spillerne begyndte at skændes med hinanden samtidig med, at tilskuere begyndte at invadere banen i den serbiske hovedstad.

Spillerne blev med det samme beordret væk af dommer Martin Atkinson efter 42 minutter, hvor ingen af holdene havde formået at score. Efter en halv time valgte den britiske dommer at afbryde kampen.

Flere billeder fra Beograd viser serbiske tilskuere, der er oppe at slås med albanske spillere og officials.

Opgøret mellem de to Balkan-nationer var på forhånd betegnet som en højrisikokamp på grund af forholdet mellem serbere og albanere.

Etniske albanere udgør befolkningsmajoriteten i den tidligere serbiske provins Kosovo, der i 2008 erklærede sig uafhængig af Serbien. Flaget, der udløste problemerne, viste et såkaldt stor-Albanien indeholdende dele af Balkan med etniske albanere.

Det er uvist, om tirsdagens episoder får konsekvenser for de to hold, der er en del af Danmarks EM-kvalifikationsgruppe.

Danmark spillede i weekenden 1-1 på udebane mod Albanien. Det danske landshold, der lørdag tabte til Portugal, står over for Serbien i de to kommende EM-kvalifikationskampe. Efter planen skal danskerne til Beograd den 14. november.

Den 13. juni næste år kommer serberne forbi København.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip