Dronning Elizabeth udfordrer skuespillerinde

Selv om hun for nylig er blevet slået til ridder af det britiske kongehus, er det alligevel en udfordring at skulle skildre selveste dronning Elizabeth i et nyt teaterstykke, der handler om den 88-årige monarks ugentlige møder med landets løbende premierministre.

Sådan har skuespillerinden Kristin Scott Thomas det, og udfordringen er ikke blevet mindre, efter at den kommende portrætterede hovedperson selv kommenterede det over for den Oscar-nominerede skuespillerinde, da hun modtog sit ridderkors af dronningen 19. marts.

- Dronning Elizabeth spurgte mig, hvad mit næste projekt er, og så blev jeg nødt til at svare hende, siger Scott Thomas til Hello! Magazine og røber, hvad dronning Elizabeth svarede hende.

- Så sagde hun, at det godt nok ville blive udfordrende, lyder det fra den fransk-britiske "Fire bryllupper og en begravelse"-stjerne.

- At spille en person, der stadig er i live, er meget specielt. Selv om det er et teaterstykke og ikke en dokumentar, prøver vi alligevel at fortælle historien, som den er, forklarer den 54-årige skuespillerinde og tilføjer, at det er en meget særlig oplevelse at spille den britiske monark.

Til trods for sin fine ridderudnævnelse har Scott Thomas meget svært ved at tage titlen alt for seriøst, men det fortalte hun ikke dronningen.

- Jeg tager mig selv i at grine, hver gang jeg får et brev, hvor der står til "Dame Kristin Scott Thomas." Jeg forestiller mig, at en "Dame" går i tweed-nederdel, har fire hunde omkring sig og råber af alt og alle, joker skuespillerinden.

I 2006 brillerede en anden ridderslået britisk skuespillerinde ved at portrættere dronning Elizabeth. Helen Mirren spillede dronningen i filmen "The Queen," der handler om tiden efter prinsesse Dianas tragiske død i 1997. Denne præstation indbragte den 69-årige Hollywood-legende en Oscar-statuette.

Newspaq

 

Dagens Gossip