Dronningen: Integration drejer sig ikke om frikadeller

Skrevet af admin

13/04/2015

Mest læste i dag

Indvandrere skal ikke give køb på deres religion, men de skal tilpasse sig det land, de er kommet til.

Sådan lyder det fra dronning Margrethe under et pressemøde mandag på Fredensborg i anledning af dronningens 75-års fødselsdag torsdag 16. april.

- De skal ikke skifte religion eller spise noget andet. Det drejer sig ikke om frikadeller. Det drejer sig om at tilpasse sig det land, de er kommet til, siger dronningen.

- Jeg tror ikke, man behøver at gå i detaljer. Jeg tror godt, at alle er klar over, hvad det er for handlinger, man må give køb på, når man kommer til et fremmed land, siger dronningen, der mener, der er et problem med integrationen i Danmark.

- Der er mange af de indvandrede unge, der klarer sig særdeles godt. Men så længe, man lægger mærke til dem, der ikke klarer sig så godt, så er der jo et problem.

Til pressemødet måtte dronning Magrethe svare alene på de mange spørgsmål, da prins Henrik har lagt sig med influenza.

Dronningen blev allerede i sidste uge fejret med blandt andet en koncert i Aarhus og et fakkeltog i Fredensborg.

På onsdag begynder festlighederne igen, når det officielle Danmark indbydes til gallataffel på Christiansborg Slot. Og på selve fødselsdagen får dronningen ikke lov at sove længe. For der er morgenvækning klokken 9:00 på Fredensborg Slot.

Torsdag klokken 12 viser dronningen sig på balkonen på Christian VII's Palæ på Amalienborg, hvor hun vinker til de fremmødte sammen med hele den kongelige familie.

Herfra tager regentparret en karettur gennem byen til Københavns Rådhus klokken 12.30, hvor det også her vil vise sig på rådhusets balkon.

Dagen afsluttes med endnu en festmiddag om aftenen - denne gang på Fredensborg Slot.

/ritzau/