Dronningen inviterer hele familien til jul i Fredensborg

Der bliver kæmpe julefest på Fredensborg Slot i år. Dronning Margrethe og prins Henrik har besluttet at invitere hele den store familie, fuldstændig som da dronning Ingrid levede.

Det skriver ugebladet Billed-Bladet.

Og da der ikke er plads til den samlede kongefamilie på 44 medlemmer på Marselisborg Slot, rykker familien til Fredensborg. Om alle kommer, er dog endnu uvist.

Men at det bliver en international forsamling, der skal holde jul i Fredensborg Slots store kuppelsal, er hævet over enhver tvivl.

Sidste gang, alle tre grene af familien var inviteret, var i 2006. Dengang foregik det ligeledes på Fredensborg, og dengang dukkede 29 familiemedlemmer op.

Siden den sidste store julefest har kronprinsparret fået endnu tre børn - prinsesse Isabella og tvillingerne Josephine og Vincent, mens prins Joachim er blevet gift med prinsesse Marie og fået sønnen Henrik og datteren Athena.

Dronning Ingrid elskede som sine døtre, når hun med års mellemrum kunne samle hele familien, der er spredt for alle vinde.

Ifølge Billed-Bladet har alle familierne fået et såkaldt "questionnaire", et spørgeskema, så de kan svare på, hvornår de ankommer, hvor længe de bliver, og om de har barnepige med.

Det er sket før, at selve juleaften bliver holdt et andet sted end på Marselisborg Slot, men dronningen har hidtil altid været i Aarhus i nogle af juledagene.

/ritzau/

 

Dagens Gossip