Dronningen sender sine tanker til ofrene for terror

Skrevet af admin

15/02/2015

Mest læste i dag

Det er en sorgfuld dronning Margrethe, der har fulgt weekendens terrorangreb i København, som kostede to mænd livet og sårede fem betjente.

- Det er med sorg, jeg erfarer omfanget af det seneste døgns begivenheder. Mine tanker går til den dræbte filminstruktør og den unge vagtmand fra det jødiske samfund, som blev mål for gerningsmandens handlinger, siger dronningen i en skriftlig kommentar.

- Jeg sender min dybeste medfølelse til de pårørende og til de sårede politifolk. Jeg ønsker at rette en tak til politiet og myndighederne for deres hurtige og effektive indsats.

- Det er vigtigt, at vi i en så alvorlig situation står sammen og værner om de værdier, som Danmark bygger på, siger regenten.

Mandag aften bliver der holdt en mindehøjtidelighed for ofrene ved Krudttønden på Østerbro. Kongehuset oplyser til Ritzau, at det endnu ikke er besluttet, om hvorvidt medlemmer fra kongehuset vil deltage.

Også statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har udtrykt sin medfølelse med de dræbte mænd og det jødiske samfund i Danmark.

Jøderne skal ikke stå alene med deres frygt, forsikrede Helle Thorning-Schmidt på et pressemøde i Statsministeriets spejlsal søndag formiddag.

- Vi vil forsvare vores demokrati, og vi vil til enhver tid forsvare Danmark. Når man uden skånsel angriber uskyldige til et debatarrangement eller personer fra det jødiske samfund, så angriber man vores demokrati og alle danskere.

- Jeg vil sige direkte til det jødiske samfund, at jeg er dybt berørt af det, der skete i nat. I er en vigtig del af det danske samfund, og I står ikke alene, understreger statsministeren, der senere søndag lagde blomster ved synagogen i Krystalgade.

En 55-årig civil mand blev lørdag klokken 15.33 dræbt ved en skudepisode i forbindelse med en debat om ytringsfrihed på Østerbro.

Efter midnat blev 37-årig vagt fra det jødiske samfund dræbt ved en konfirmation i synagogen i Krystalgade i det indre København.

Statsministeren understreger klart, at skudepisoderne ikke skal blandes sammen med religiøse relationer.

- Det er ikke en kamp mellem muslimer og ikke-muslimer. Det er en kamp mellem frihed for den enkelte og en mørk ideologi, siger hun.

/ritzau/