Drop ødelæggende julefælder: Fristende forbrugslån gør dit liv surt i mange år

Der er mange dejlige og hyggelige traditioner forbundet med julen. Desværre er julen også en dyr tid, hvor kasseapparaterne klinger lystigt i butikkerne sammen med julemusikken.

Mange vælger desværre at ”redde” julen ved at optage forbrugslån eller købe på afbetaling, hvilket om noget gør julen til en dyr fornøjelse, disse lån skal jo desværre betales tilbage igen. Denne type lån er oftest kendetegnet ved en dyr rente og ikke mindst et oprettelsesgebyr. Det skriver samlino.dk.

Det kan være fristende at falde for det ”gode” tilbud om kun at betale f.eks. 300,- om måneden, da ens økonomi som oftest har råderum til dette.

Så dyrt er det
Låneeksempel på kr. 10.000,- som et forbrugslån: Det koster typisk kr. 1.000,- i oprettelse og har som oftest en rente på omkring 21 % – Dette betyder, at du med 300,- pr. måned kan afvikle gælden over ca. 60 måneder (5 år!) hvorefter du har betalt 18.000,- tilbage.

På denne måde kan man for alvor sige, at julen varer længe, og hvordan er det så lige, at den næste jul skal klares?

Med andre ord har man betalt kr. 8000,- ekstra, og selvom gælden varer i 5 år er glæden over den gode julemad og julegaverne som regel glemt kort efter nytår…Så derfor er det vigtigt at tænke sig grundigt om, inden man lader sig friste af disse ”gode tilbud”.

Planlæg din økonomi
Hvis man i stedet sparer de 300,- kr. op på en ”julekonto” hver måned, slipper man for de økonomiske tømmermænd efter nytår og kan i stedet for glæde sig til den næste jul.

De fleste som har problemer med økonomien har ikke et budget, har du? Hvis ikke man har overblik over sin økonomi, vil man ofte føle, at pengene ikke slår til. Derfor er et budgetskema et vigtigt redskab for en sund økonomi. Du kan hente et gratis budgetskema. 

Har du allerede mere gæld, end du kan betale?
Er du allerede nu fanget i en gældsfælde, hvor du ikke længere kan betale alle dine afdrag. Så lad 360 Gæld komme med et uforpligtende bud på, hvordan du får en sund økonomi, kan slippe for bekymringerne, og igen lade julen være glædens fest. Du kan læse mere her.

Eller få en GRATIS vurdering tilsendt pr. mail ved udfylde denne form. Se mere her.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip