Drop smartphonen og red liv: App giver rent vand til børn i nød

Hvor længe kan du klare dig uden din smartphone? Det lille apparat har indtaget verdenen, og flere er blevet decideret afhængige af deres telefon. Men nu lancerer den amerikanske gren af Unicef en kampagne, der ikke alene skal hjælpe dig af med afhængigheden, men også redde liv.

Læs også: Advarsel: Smartphone før sengetid giver tømmermænd

Tap Project registrerer, om du bruger eller sågar rører ved din telefon. Den tæller minutterne, og 10 minutter uden smartphone er lig med en dags rent vand til et barn, der ellers ikke har adgang til det. Pengene til vandet bliver doneret af Giorgio Armanis velgørenhedsprojekt Acqua for life.

Undervejs kommer Tap Project med små opfordringer til at holde ud og underholder med fakta om rent drikkevand. Her lyder det blandt andet, at befolkningen i Afrika til sammen må gå i 40 milliarder timer årligt for at nå frem til rent drikkevand.

Læs også: Oscarvært lægger Twitter ned med stjerne-selfie

Da Dagens.dk testede programmet, var rekorden for længst tid uden smartphone i Region Syddanmark kun på et minut.

Efter tre minutter og 40 sekunder kunne programmet fortælle, at der i den tid var blevet lagt 210 kattefotos på Instagram.

Hvis du vil se, hvor længe du kan klare dig uden telefonen, skal du åbne webbrowseren på din telefon og gå ind på tap.unicefusa.org.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

 

Dagens Gossip