Drypvise anholdelser efter uroligheder på Christiania

Den 17. juni rykkede en talstærk politistyrke ind på Christiania, hvor den rev hashboderne i Pusher Street ned i forsøget på at komme den åbenlyse hashhandel på fristaden til livs.

Aktionen var ikke lige populær blandt de personer, der den dag opholdt sig på Christiania. Betjentene blev overdænget med sten, fliser, jernstænger og andet kasteskyts af op mod 30-40 personer.

Siden er i alt syv personer blevet sigtet for vold mod politiet. Nogle af dem er også sigtet for at have deltaget i opløb.

Den seneste - en 32-årig mand - blev anholdt tirsdag og fremstilles onsdag i grundlovsforhør. Fem er allerede varetægtsfængslet, mens en sjette er blevet løsladt igen uden at blive krævet fængslet.

Anholdelserne kommer drypvis nu, efterhånden som politiet får gennemgået videomaterialet fra aktionen.

- Vi prøver at identificere dem, der har kastet med ting, ud fra vores videooptagelser. Når det lykkes, tager vi ud og anholder dem, fortæller politikommissær Steffen Thaaning Steffensen.

Han fortæller, at politiet prioriterer det meget højt at få anholdt dem, der deltog i urolighederne.

- Når man kaster sten, fliser, flasker og jernkæder mod politiet, har det nogle konsekvenser, fastslår politikommissæren.

Han regner med, at der vil komme "mange flere anholdelser" i den kommende tid.

- Hvis der er nogen på videooptagelserne, vi ikke lige kan genkende, så sender vil billederne rundt i organisationen (politiet, red) og ser, om der er andre, der kan genkende dem, forklarer Steffen Thaaning Steffensen.

- Og hvis der så skulle være nogen på optagelserne, som ikke er genkendt, vil vi overveje at offentliggøre billederne, fortsætter han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip