DSB er klar efter orkanen: Alle tog kører på mandag

Skrevet af admin

01/11/2013

Mest læste i dag

Oprydningen på togskinner og stationer efter mandagens voldsomme storm kommer til at tage en hel uge i alt. DSB melder nu, at alle tog over hele landet er køreklar igen fra på mandag.

Dermed er det helt slut med busser mellem togstationerne og forlænget rejsetid for rigtig mange passagerer, siger trafikinformationschef i DSB, Tony Bispeskov.

- Alene på S-togsnettet i København er der omkring 250.000 kunder på en almindelig hverdag, så der er mange mennesker, der har været ramt, siger Tony Bispeskov.

- Det har også været hårdt for de kunder, der har rejst på tværs af landet, hvor vi i perioder ikke har kunnet køre tog på hele hovedstrækningen mellem København og Odense, som også bruges af mange mennesker, siger han.

DSB har endnu ikke gjort hverken det samlede antal passagerer op, som har fået deres rejse forsinket eller aflyst efter stormskaderne, eller den samlede pris for oprydning, erstatningsbusser og ekstra assistance til passagererne.

- Mange har fået væsentligt længere rejsetid, og der er formentlig også kunder, som har måttet finde andre måder at komme på arbejde på, men nu kan vi heldigvis se frem til helt normal togkørsel igen på mandag, siger Tony Bispeskov.

Passagererne på S-togsnettet har måttet hoppe på en bus på strækningen mellem Gentofte og Holte efter de omfattende skader på Lyngby Station, men hele S-togsnettet er fuldt køreklar igen fra lørdag morgen.

Der har været store udfordringer med at rydde strækningen mellem Tinglev og Sønderborg for væltede træer og få genetableret strømmen i køreledningerne, men her meldes også alt klar til normal togdrift fra lørdag.

Banedanmark har fjernet 50 væltede træer på strækningen og har bugseret to togsæt væk, siger Søren Boysen, teknisk direktør i Banedanmark i en pressemeddelelse.

- Det viste sig, at der var færre skader på kørestrømsanlægget efter stormen, end hvad vi havde andre steder, og derfor kan vi frigive strækningen til trafik hurtigere end forventet, siger Søren Boysen.

På Fyn kører fortsat busser på strækningen mellem Odense og Fredericia, men fra mandag morgen er der atter tog på sporet.

Fra Kolding og ned mod den tyske grænse kører der også stadig busser, men fra mandag kører regionaltogene igen normalt mellem Kolding og Padborg.

/ritzau/