DSB fjerner de unges billigste billet

Unges mulighed for at køre på tværs af landet i tog for kun 89 kroner bliver nu sløjfet.

DSB stopper 7. oktober med at sælge de såkaldte klapsædebilletter, der er den billigste rabatbillet for unge og studerende, skriver Politiken.

Transportminister Magnus Heunicke (S) forstår ikke DSB's beslutning.

- Jeg må sige, at jeg er forundret over, at DSB vil afskaffe en ordning, der giver unge mulighed for at købe en billig billet på et klapsæde, når der alligevel er ledige pladser i toget. Jeg vil derfor på mit næste møde med DSB spørge ind til sagen, siger ministeren til Politiken.

Klapsædebilletterne har været tilgængelige i tre år. I den periode er der blevet solgt omkring 60.000 af de billige billetter, som unge mellem 16 og 26 år og studerende på SU kan købe, hvis de i forvejen har rabatkortet Wildcard.

Med en klapsædebillet må man kun benytte klapsæder - også selvom der skulle være ledige pladser i togets andre kupéer.

Formanden for Danske Studerendes Fællesråd mener, at beslutningen om at droppe det billige alternativ er "et stort problem", og at det får den konsekvens, at unge bliver mindre mobile og presses til at blive i de byer, hvor de studerer.

DSB begrunder afskaffelsen med, at selskabet ønsker at gøre sit billetsystem mere simpelt.

- Vi gør det her vel vidende, at vi kommer til at miste nogle passagerer på det. Men vi håber så, at nogle af dem tager en Orange-billet eller nogle af de andre billetter, vi har til unge, lyder det fra chef for salg og produktmarketing i DSB, Christian Linnelyst, ifølge Politiken.

Orange-billetter på tværs af landet koster fra 149 kroner og opefter.

/ritzau/

 

Dagens Gossip