DSB med nyt skifte i ledelsen: Økonomidirektør siger op

For anden gang på bare to måneder har DSB modtaget en opsigelse fra en af jernbaneselskabets frontfigurer.

Denne gang er det økonomidirektør Stig Pastwa, der har sagt sit job op, hvilket sker bare to måneder efter, at den administrerende direktør, Jesper Lok, meldte sin afgang. Det oplyser DSB i en pressemeddelelse.

Stig Pastwa forlader jobbet til fordel for en stilling som finansdirektør i forsikringsselskabet Codan/Trygg-Hansa i Skandinavien. Han har blot været i virksomheden i knap halvandet år.

Han vil dog efter planen indtræde som konstitueret, administrerende direktør 1. december, når Jesper Lok forlader virksomheden.

Fra 1. maj næste år vil den 55-årige Flemming Jensen, nuværende koncerndirektør og talsmand for SAS Danmark, sætte sig i chefstolen hos DSB.

- Jeg har været glad for min tid i DSB i en periode, hvor vi har fået konsolideret selskabets økonomi. Imidlertid er muligheden for at arbejde i en virksomhed med internationalt perspektiv det, man populært kalder et tilbud, jeg ikke kan sige nej til, siger Stig Pastwa.

Stig Pastwa kan i øjeblikket glæde sig over, at DSB har forbedret økonomien med ham på ledelsesgangen.

DSB kom tidligere onsdag med regnskab for årets første ni måneder, der viste en fordobling af overskuddet før skat til 654 millioner kroner, mens der også var blevet en barberet en pæn del af gælden af.

I den forbindelse meddelte DSB, at man var godt på vej til at nå i mål med spareplanen "Et sundt DSB", som blev iværksat i 2012.

Stig Pastwas afløser bliver fra 1. marts næste år Thomas Thellersen Børner, der i dag er DSB's direktør for Sekretariat og Jura.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip