DSB om udbud: Konkurrence er som udgangspunkt sundt

Et større udbud på det danske jernbanenet kan skabe mere konkurrence for statsejede DSB, der ikke bekymrer sig om konkurrencen, men om at forblive konkurrencedygtig.

Det siger Lars Kaspersen, kommunikationsdirektør i DSB, efter at transportminister Magnus Heunicke (S) har foreslået at sende flere jernbanestrækninger i udbud.

- Vi har fulgt ministerens udtalelser med interesse og ser frem til den fortsatte proces om fremtidens togdrift i Danmark, lyder det fra Lars Kaspersen.

Magnus Heunicke siger, at danskerne skal have bedre og billigere tog, og at det gøres bedst muligt ved at sende flere jernbanestrækninger i udbud.

Hvis transportministerens forslag går igennem, kan det dermed betyde øget konkurrence for DSB, der i dag er den helt store aktør på det danske jernbanenet.

Muligheden for at få flere spillere ind på markedet skaber dog ikke den alvorlige bekymring hos DSB, der er åben over for et større udbud og i stedet vil fokusere på at skærpe sine egne konkurrencevilkår.

- Konkurrence er som udgangspunkt sundt, og vi bekymrer os ikke om det, men om at være konkurrencedygtige, siger Lars Kaspersen.

Magnus Heunicke understreger, at selvom et større udbud af de danske jernbanestrækninger kan være en fornuftig ting, så skal DSB fortsat være rygraden i den kollektive trafik.

- Men DSB som grundstamme betyder ikke, at DSB skal køre på alle strækninger. Vi skal sende flere baner i udbud, hvor det er fornuftigt at gøre det, siger Heunicke.

Statens kontrakt med DSB om togkørsel slutter ved udgangen af indeværende år, og hvilke strækninger, transportministeren overvejer at lade andre selskaber end DSB byde ind på, vil han ikke sætte navn på.

Han udelukker dog de strækninger, som der allerede er planer om at ombygge de kommende år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip