DSB til minister: Overskuelige billetter uden klapsæder

Der skal ikke være så mange forskellige billetter, når man skal ud og se med DSB. Derfor forsvinder billige "klapsæde-billetter" til unge mellem 16 og 26 år. Billetter som betød, at man kunne køre på tværs af landet for blot 89 kroner.

- At man kan købe en billig billet på klapsæder karambolerer med de passagerer, der gerne vil have cykler eller kufferter med. Og så er vi ved at forsimple vores produkt, og det her er et led i det, siger Christian Linnelyst, chef for salg og produktmarketing i DSB.

De billige klapsæder er typisk i gangene og lige ved indgangen i kupeerne. Og i stedet for unge på sæderne, skal der nu være plads til barnevogne og bagage. Det er dog ikke sådan, at DSB nu vil fjerne sæderne.

- Klapsæderne bliver, så folk fortsat kan sidder på dem. Men det er muligheden for at købe en decideret billig billet til et klapsæde, der forsvinder, siger salgschefen.

Christian Linnelyst mener dog, at der fortsat er gode priser til unge, der skal med toget. Han mener, at DSB har et godt alternativ for de unge, selv om det ikke er helt så billigt som klapsæde-prisen.

- Er man ude i god tid, kan man få en Orange Billet til 149 kroner. Det kan godt være, at nogle busselskaber vil lave særlige afgange, hvor unge kan komme billigt med, men det kan vi ikke gøre hos DSB, når vi går efter at gøre systemet mere simpelt, siger DSB-chefen.

Ifølge Politiken har DSB solgt lidt under 60.000 klap-billetter om året i de tre år, ordningen har eksisteret. Og til avisen siger transportminister Magnus Heunicke, at han vil spørge ind til sagen ved det næste møde, han skal have med DSB, der er klar til at svare på spørgsmålene fra ministeren.

- Jeg vil sige til transportministeren, at vi er på en rejse, hvor vi forsimpler vores produktportefølje. Og at den her type billetter blot udgør 0,4 procent af de billetter, som selskabet sælger på tværs af landet, siger Christian Linnelyst.

Salget af de billige ungdomsbilletter på klapsæderne stopper 7. oktober, skriver Politiken. Det er unge på SU og med rabatkortet Wildcard, der har kunnet køre til den billige pris.

/ritzau/

 

Dagens Gossip