DSB varsler 101 dage med forsinkelser

Togpassagerer, som skal rejse over Fyn i sommeren, skal forvente en længere rejsetid end normalt, oplyser DSB i en pressemeddelelse.

I perioden fra 1. maj til 9. august kan DBS's kunder forvente en halv times længere rejsetid over Fyn. Det skyldes, at Banedanmark renoverer sporene mellem Odense og Fredericia for at reducere risikoen for forsinkelser.

- Banedanmark placerer så vidt muligt sporarbejder om aftenen, natten, lørdag-søndag og i skoleferierne, hvor færre kunder tager toget. Sporarbejdet mellem Odense og Fredericia har imidlertid et omfang, der gør, at det ikke er muligt, siger DSB's informationschef Tony Bispeskov.

DSB gør opmærksom på ændrede togtider og opfordrer kunder til at benytte Rejseplanen for at tjekke, hvad ændringerne betyder for dem. Rejseplanen er dog endnu ikke opdateret for perioden 13. juli til 9. august, hvor Banedanmark planlægger mere sporarbejde.

Kunder, der benytter regionaltog fra de mindre stationer mellem Odense og Middelfart, vil i stedet blive betjent af busser, og i myldretiden vil DSB indsætte skolebusser mellem stationerne og de store uddannelsessteder.

I Kristi himmelfartsferien fra 14. til 17. maj bygger Banedanmark en ny station i Langeskov og laver sporarbejde mellem Odense og Fredericia. Det betyder, at alle tog mellem Nyborg og Fredericia erstattes af busser.

DSB oplyser, at man har forsøgt at lægge sporarbejderne i perioder, hvor der er få kunder.

- Rigtig mange danskere tager en fridag fredag efter Kristi himmelfartsdag. Det er den dag på året, hvor vi har færrest kunder, siger Tony Bispeskov.

Sporarbejdet kommer kort efter en påske, hvor DSB på flere strækninger også måtte køre med forsinkelser og indsætte togbusser på grund af sporarbejde.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip