Du er en copycat spiser

?

Hun tager en bid, du tager en bid og sådan fortsætter det. I kender ikke hinanden og mødes måske over en arbejdsfrokost og stemningen er derfor ikke helt så løssluppen som den ville være, hvis du sad med en veninde.

Og netop den ukendte faktor spiller ind på, hvordan du spiser din mad, skriver magasinet Allure.

Du spiser for meget


Sidder du med en ukendt kvinde og spiser, vil du opleve, at du ganske enkelt tager en bid cirka på sammen tid som hende. Indenfor 5 sekunder efter hendes bid, vil du også tage en og det er uanset om hendes kropsstørrelse afviger meget fra din.

Hvor mange kalorier må man egentlig indtage? Få gode råd til din madfordeling på familiejournal.dk
 

Undersøgelsen er lavet på Radboud University Nijmegen i Holland og en af mændene bag den, psykolog Roel C. J. Hermans, fortæller, at de filmede 70 møder mellem kvinder, der skulle spise sammen. En af kvinderne havde hver gang på forhånd fået instrukser om, hvor meget, hun skulle spise. 


Her er alle de dårlige undskyldninger for at overspise. Læs mere på familiejournal.dk
 


Copycat spisningen skete mest hos de kvinder, der ikke havde fået instrukser, og psykolog Roel C. J. Herman siger, at det sker ubevidst, fordi kvinderne gerne vil stå i et godt lys og accepteres, men at det altså kan være en ret skidt ting i forhold til overspisning. Det risikerer ret mange kvinder nemlig at gøre i den situation.

Skrevet af Mette Skøtt, familiejournal.dk, NewsDesk Aller Media

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip