Du gætter aldrig, hvad bobleplast i virkeligheden er beregnet til

29/01/2016 11:16

Ninna Andreasen

Nyheder

Mest læste i dag

Bobleplast er en klassiker. Hvad enten det er til at pakke skrøbelige ting ind i, når de skal opbevares eller transporteres - eller blot som underholdning, hvor man “popper” de små bobler for morskabs skyld.

Materialet er så legendarisk, at der sågar er lavet hjemmesider, hvor man virtuelt kan poppe de små luftlommer. Men det oprindelige formål med bobleplast er noget ganske andet. 

Det skriver Huffington Post

Oprindeligt blev bobleplast lavet til at bruge som tapet, fortæller Joey Green, der er en af forfatterne til bogen “The Bubble Wrap Book”.

Opfinderne Alfred Fielding og Marc Chavannes opfandt bobleplast i 1957. Deres mål var at lave en ny type tapet. De forsøgte at lave en maskine, der skulle producere plastiktapetet med papir på bagsiden. De brugte badeforhæng for at skabe den tekstur, de ønskede, tapetet skulle have. Men ved en fejl blev plastikken fyldt med luftbobler.

En talskvinde for virksomheden Sealed Air, der producerer bobleplast, bekræfter historien.

Læs også: Alle kender det berømte Ikea-sofabord: Se her, hvad det gemmer indvendigt

- Opfinderne nægtede at erkende nederlaget. De fandt en måde at bruge deres kreation i en helt ny industri: Som pakkemateriale, der dækker og beskytter, siger hun.

Følg Dagens Mærkelige Nyheder for flere lignende artikler: