Du kan blive dehydreret af for meget proteinSpiser du en kost fuld af protein og kan du ikke forstå, hvorfor du føler dig slatten og træt, så kan det være fordi, du får for meget og det gør dig dehydreret. Du skal altså sørge for at få ekstra meget væske, jo mere protein du får, skriver Huffington Post.Derfor skal du spise fibre i stedet for protein


Et studie fra UConn's Department of Nutritional Sciences har tidligere påpeget, at du skal drikke ekstra meget, hvis du indtager meget protein. Og ifølge assisterende professor Nancy Rodriguez så kan du godt mangle væske, selvom du ikke kan mærke det:- Baseret på vores undersøgelser så mener vi, det er vigtigt for både sportsfolk og ikke-sportsfolk at forøge indtaget af væske, når de spiser meget protein. Det skal de gøre uanset, om de føler tørst eller ej, for vores studie viste også, at folk ikke kan mærke forskel på tørsten fra den ene diæt til den anden. 

Du kan altså sagtens have brug for mere væske, end du selv kan mærke, siger hun.Din nyre og vægt i fare

Monica Reinagel, der er ernæringsekspert og uddannet kok, slår fast, at du sagtens kan leve et liv med meget protein, så længe du tager forholdsregler. Du risikerer nemlig også, at det går ud over dine nyrer eller vægt.

I få tilfælde kan det ske, ifølge et studie bragt i Annals of Internal Medicine, at folk med nyreproblemer i et meget tidlig stadie, kan tage ekstra skade af mad med protein. Dette er mest af alt et problem for de, der ikke ved, at de er nyresyge i et tidligt stadie. Kan du derfor mærke, at du har smerter og problemer i den retning, så er det vigtigt at søge læge. Der kan også være protein i grøntsager – se hvilke der er mest iTil gengæld kan det ramme alle, at deres vægt stiger af at spise for meget protein. Det er sjældent en del af ønskelisten at tage på i vægt, og er det ikke det, så er du nødt til at holde lidt igen med proteinerne. I 2012 slog et studie fra Pennington Biomedical Research Center i Baton Rouge fast, at folk på en diæt med meget protein tager lige så meget på i vægt som folk, der er på en diæt med meget fedt. 


Mette Skøtt, NewsDesk, Aller Media 

Dagens Gossip