Du lokkes med vanvittige tilbud i Rema 1000, Bilka m.fl - men her er fælden, du skal undgå

Skrevet af Emil Martesen

23 uger siden

|

06/12/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Du lokkes med vanvittige tilbud i supermarkederne, men ...

Dagens topnyheder

Julen står for døren, og i denne travle juletid, hvor forbrugerne er på jagt efter de bedste tilbud, har supermarkederne i Danmark skudt en intens priskrig i gang, lokkende med store besparelser på dagligvarer.

Men forbrugerne står ansigt til ansigt med en uventet udfordring: supermarkederne har indført begrænsninger på, hvor mange tilbudsvarer man kan købe.

Det skriver B.T.

Salling Group, der driver Bilka og Føtex, tilbyder eksempelvis tre pakker Kærgården smør til en attraktiv pris, men kunderne kan kun benytte sig af tilbuddet én gang.

Lignende begrænsninger findes hos andre kæder som 365 Discount, hvor der er sat loft på antallet af ris a la mande, man kan købe.

Jens Juul Nielsen, informationsdirektør i Coop, lægger heller ikke skjul på, at disse begrænsninger er nødvendige for at undgå, at enkelte kunder eller andre butikker tømmer hylderne:

"Det er for at undgå, at der kommer nogen og tømmer det hele med det samme. Der skal være nok til flest mulige kunder, ellers ville der meget hurtigt kunne blive udsolgt af de her varer", siger informationsdirektør i Coop, Jens Juul Nielsen, og fortsætter:

"Vi har talrige erfaringer gennem mange år med, at disse varer, der ofte bliver solgt under indkøbspris, bliver købt af både forbrugere og af andre butikker i store mængder. Det er derfor, det er nødvendigt med mængdebegrænsning i nogle tilfælde for at sikre, at flest mulige af vore kunder har mulighed for at få det gode tilbud".

Rema 1000 deler denne tilgang og begrænser også antallet af tilbudsvarer for at sikre, at der er nok til alle. Disse begrænsninger sender et klart signal til forbrugerne om at handle ansvarligt og med omtanke i denne højtidssæson.

Forbrugerne, der er vant til at jagte de bedste tilbud, må nu navigere i et landskab, hvor de gode tilbud er der, men kun i begrænsede mængder. Dette skaber en ny dynamik i julehandlen, hvor det ikke kun handler om at finde de laveste priser, men også om at planlægge sine indkøb, så man ikke går glip af de attraktive tilbud på grund af mængdebegrænsninger.