Du skal ikke dele dip med andre

Du skal mødes med en flok venner til sommerhygge i solen, og det virker måske oplagt at dele en pose chips med dip, imens I sludrer og drikker et par øl.

Men lad være, råder et studie publiceret i Journal of Biological Regulators & Homeostatic Agents og Sonia Tolani fra Columbia Universty.En dele-dip er nemlig den direkte vej til spredningen af en sommerforkølelse, hvis en anden i gruppen allerede er syg. Så vil du gerne igennem sommeren uden en forkølelse, så skal ikke dyppe dip med andre, og der er flere ting, du også skal være opmærksom på, skriver womansday.com.Er du allerede forkølet? Følg disse fem råd og kom af med den hurtigt


Spis smart

Det er ikke bare en dele-dip, der kan give dig en ordentlig omgang forkølelse – det er al form for delemad, som der er tendens til at være masser af på skovture, grill-aftner og andet sommerhygge.

Del ikke tingene, med mindre I hver især øser over på hver jeres tallerken. Og husk hvilken øl der er din, så du ikke tager en stor slurk af venindens, som har været underdrejet af sygdom de sidste fjorten dage. Dét er en dum idé!
Pas på luften

Sommerforkølelser er smarte – de kommer let og gå sjældent med det samme igen. I vejr med høj fugtighed bliver de gerne i længere tid, og bruger du eller din arbejdsplads air con for at holde varmen ude, så kan det også medføre en slem snue eller forkølelse. Du skal altså tage dig i agt for vejret og passe på med ikke at stå i træk i dine små sommerkjoler, og så skal du huske at vaske hænder ofte, så du ikke får eller giver bakterier til andre.Den er god nok, en gåtur kan også slanke. Se hvor få skridt, du egentlig skal gå for at få vægten ned


Gå udenfor
Forskere har fundet ud af, at en gåtur i parken eller sågar på en støvet sti med planter i grøften, kan hjælpe dit immunsystem til at forøge antallet af hvide blodlegemer i blodet og dermed booste din krop.

Grunden er, at planter frigiver et stof, der styrker dit system via de hvide blodlegemer, så vil du holde dig frisk gennem sommeren, så øger du chancerne, hvis du sørger for de daglige gåture. 


 

Mette Skøtt, NewsDesk, Aller Media

 

Dagens Gossip