Duegården er klar til at gå til Højesteret

Knap var Østre Landsrets kendelse i sagen mellem andelsboligforeningen Duegården og Nykredit blevet offentliggjort, før den var på vej i Højesteret.

Formanden for andelsboligforeningen, der i landsretten fik underkendt muligheden for at begære sig selv konkurs, er i hvert fald opsat på at få endnu en instans til at vurdere sagen, der både har været i Skifteretten, Sø- og Handelsretten og altså også i landsretten.

- Sagen er principiel, og vi står med to modsat rettede afgørelser, så vi vil straks gå i gang med at prøve at få den i Højesteret, siger han til Berlingske Business.

Andelshaverne i Duegården fik tilbage i december medhold af Sø- og Handelsretten i forhold til, om det var i orden at indgive konkursbegæring.

Landsretten mener derimod, at der er tilstrækkeligt grundlag til at drive foreningen videre på forsvarlig vis, og derfor gik fredagens dom den modsatte vej.

Det skyldtes hovedsageligt, at Nykredit har givet foreningen lempeligere vilkår og givet afkald på renter og bidrag i en årrække.

Men Lasse Larsen afviser over for Berlingske Business, at Duegården nogensinde har accepteret disse vilkår.

- Vi har ikke indgået aftaler med Nykredit, den er ensidig. I forbindelse med rekonstruktion i 2012 kom de med det figenblad, der gjorde, at vi var solvente.

- Men den er indgået med nogle rekonstruktionsfolk, som var Nykredits egne advokater, siger Lasse Larsen.

Duegårdens andelshavere vil gerne have, at foreningen går konkurs, fordi det giver dem en mulighed for at slippe ud af gælden og starte forfra.

Det vil til gengæld gå ud over Nykredit, som har tilgodehavender for omkring en halv milliard kroner i en ejendom, der kun er blevet vurderet til 235 millioner kroner.

/ritzau/

Dagens Gossip