Duellen lever: Froome slår igen mod Contador

Cykelsportens imødesete duel mellem Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) og Chris Froome (Sky), har fået masser af næring allerede i de rytteres første duel mod hinanden i år.

Lørdag kørte Chris Froome nemlig fra spanieren i Vuelta a Andalucia, og Froome sørgede for at gøre det med præcis så mange sekunder, at han kunne overtage førertrøjen fra Contador.

Inden den 202,4 kilometer lange etape til Alto de Allanadas, der sluttede med en stejl stigning på 5,4 kilometer, havde Alberto Contador et forspring på 27 sekunder til Froome - et forspring skabt på tredje etape fredag, hvor briten ikke kunne følge med Tinkoff-Saxo-kaptajnen.

Rollerne er nu byttet om. Chris Froome fører løbet - et par sekunder foran Contador inden søndagens sidste etape.

Det var et angreb lige under to kilometer før målstregen, som gjorde forskellen mellem briten og spanieren på bjerget med tocifrede stigningsprocenter til sidst.

Chris Froome og Alberto Contador sad forrest sammen med to andre spaniere Mikel Nieve, som er holdkammerat med Froome hos Sky, og Benati Inxausti (Movistar).

Froome rykkede fra dem alle med sit angreb. Contador var den eneste, som kunne gå med briten, men allerede efter 200 meter måtte Contador give fortabt og finde sit eget tempo.

Han var i mål 28 sekunder efter Froome, som nu fører løbet med et enkelt sekund til Tinkoff-Saxo-kaptajnen.

Løbet slutter med 170 kilometer søndag.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip