Dukkepartiet: Vi er det sande protestparti

Ifølge Dukkepartiet er de 2000 godkendte vælgererklæringer fra at komme på stemmesedlen ved næste folketingsvalg. Dermed kan partiet blive det andet nye parti, som danskerne kan sætte deres kryds ved.

En af partistifterne, Kasper Gevaldig, fortæller til Ritzau, at partiet mener, at politikere beskæftiger sig med for meget, de ikke skal beskæftige sig med. Samt at Dukkepartiet er et protestparti.

- Politikere er sat i verden for at træffe beslutninger for Danmark. Vi beskæftiger os ikke med indvandre-, miljø eller finanspolitik. Vi er nødværge, fordi politik i dag kun er en børnehave, siger han.

Kommer Dukkepartiet ind i Folketinget, skal partiets mandater tages helt ud af regnestykket om flertal bag finanslov, skattepakker og terrorlovgivning.

Trods den melding er Kasper Gevaldig ikke bange for på den måde at kortslutte den parlamentariske proces.

- Rent matematisk er vi ret trygge ved et. Der er 179 folketingsmedlemmer. Skulle vi tage fire af dem, er der stadig 175 tilbage. De kan sagtens klare sig, siger han.

- Vi bliver aldrig tungen på vægtskålen. Vi stemmer aldrig for noget af det, som politik burde handle om. Vi reagerer kun, når politik kører af sporet. Vi er ikke kun en protest men også et redningskorps.

For nylig blev partiet Alternativet opstillingsparate. De har blandt andet slået sig op på løftet om en ny politisk kultur. Men det er et halvhjertet protestparti, mener Dukkepartiet.

- Uffe Elbæk vil ind og stemme. Ved at stemme på Uffe Elbæk stemmer man på den politik, han støtter. Den kan man læse på hans hjemmeside. Det er ikke tilfældet med os, siger Kasper Gevaldig.

- Vores parti er en protest. Det føler vi ikke, at Alternativet er. Det er bare den samme vin på nye flasker.

Et af Dukkepartiets forslag er et klippekort til politikere.

- Hver gang en politiker er med i et danseprogram, en kagedyst eller rakker ned på en modstandere uden at have et politisk indhold, skal politikeren have et klip. Når en politiker er oppe på tre klip, så skal politikeren ryge ud i en måned, forklarer Kasper Gevaldig.

/ritzau/

 

Dagens Gossip