Dumoulin vinder Vuelta-enkeltstart og napper førertrøje

Den hollandske cykelrytter Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) ligner et bedre og bedre bud på en overraskende samlet vinder af årets sidste grand tour, Vuelta a Espana.

Onsdag vandt han 17. etape - løbets enkeltstart på 38,7 kilometer med start og mål i Burgos - i tiden 46.01 minutter. Det var hans anden etapesejr i løbet.

Polakken Maciej Bodnar (Tinkoff-Saxo) tog andenpladsen i en tid, der var 1.04 minutter langsommere, mens spanieren Alejandro Valverde (Movistar) var yderligere fire sekunder efter på tredjepladsen.

Dumoulin understregede sine evner som temporytter og vandt altså en suveræn etapesejr. Men ikke nok med det. Han overtog samtidig løbets førertrøje fire dage inden løbets afslutning.

Han overtog førertrøjen fra spanieren Joaquim Rodriguez (Katusha), der som ventet mistede megen tid i disciplinen, der langt fra er hans livret.

Blandt Dumoulins hårdeste konkurrenter i den samlede stilling klarede italieneren Fabio Aru (Astana) sig bedst. Aru ligger nu på en sammenlagt andenplads - bare tre sekunder efter hollænderen.

Dermed ligner det en duel mellem Dumoulin og Aru om den samlede sejr.

Allerede ved første mellemtid var det tydeligt, at Dumoulin ville vinde minutter i forhold til konkurrenterne, og han blev kun ved med at øge.

Men Aru sluttede godt af og mindskede tidstabet, så han har førertrøjen inden for rækkevidde inden de sidste etaper.

Joaquim Rodriguez får derimod svært ved at køre med om den samlede sejr. Han dumpede ned på en samlet tredjeplads 1.15 minutter fra førertrøjen.

Den polske kaptajn hos Tinkoff-Saxo, Rafal Majka, er 2.22 minutter fra førertrøjen på fjerdepladsen.

Løbet slutter i Madrid på søndag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip