Dumper griselig i havet og finder ud af, hvorfor der flyder fødder fra lig i land

Når liget af en kajakroer, der har fået hjertestop til søs, efterlyses, eller en drabsmands offer vurderes til at være smidt i havet, kan eftersøgningen af hændelsen være ligesom at lede efter en dråbe i havet.

For hvordan finder man liget, som kan være taget af strømmen og havets dyr? Og hvordan vurderer efterforskerne, hvilke skader, drabsmanden har påført, og hvad der skyldes tiden i det kolde vand?

En gruppe forskere og kriminologer er ved at finde svar på en række mysterier om lig i et lidt bizard forsøg. Ved at dumpe griselig i havet over en række år og filme opløsningen og forrådnelsen af ligene, kan forskerne nu besvare en række spørgsmål i bl.a. krimisager.

Griseligene er valgt, fordi de minder om menneskekroppen i forhold til hudtykkelse, bakteriekultur og hårpragt.

Ét mysterium for efterforskerne har bl.a. været, at fødderne fra et lig ofte skyldes i land, og altså deles fra resten af kroppen. Forsøget med grisene har nu vist, at fænomenet skyldes, at fødderne som noget af det første opløses, når et lig dumpes i vandet.

Har personen sneakers på, vil skummet i skoene derfor få resterne af fødderne til at flyde ovenvande.

Herunder ser du en af forsøgets videoer af griselig, der opløses og spises af en blæksprutte:

 

Læs mere om forsøget i denne forskningsartikel

Se flere videoer af griseligene i forsøget 
 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip