Duncan og FCM sætter oprykkere grundigt på plads

Hobro havde inden topopgøret mod FC Midtjylland ikke været i nævneværdige problemer i sine første ni superligakampe.

De uimponerede oprykkeres flotte start med blot et enkelt nederlag i ni kampe fik dog en ordentlig skramme med fredagens 1-5-nederlag på eget græs til ligaens mest formstærke hold.

Kronjyderne måtte resignere over for et midtjysk hold, der både løbemæssigt og fysisk var hjemmeholdet overlegen.

Allerede ved pausefløjtet, kort efter Pione Sistos frisparksscoring til 3-0, var der formentlig ikke længere nogen Hobro-spillere, der troede på point.

På det tidspunkt havde FCM domineret kampen klart og kunne endda have ført større.

Gæsternes stærke midtbane med folk som Jakob Poulsen, Sylvester Igboun og Izunna Uzochukwu satte sig tungt på opgøret og lukkede hjemmeholdet helt ned, samtidig med at de skabte chancer til holdets spidsangriber, Morten Duncan Rasmussen.

Denne rettede efter et kvarters spil et indlæg af helt inde under mål og snød derfor Hobro-keeper Jesper Rask.

Herefter fulgte to dødbolde efter en og samme opskrift. Først sendte Jakob Poulsen bolden rundt om muren og over i venstre side af målet, inden Sisto gentog kunststykket i den anden side.

Først i det 66. minut lykkedes det for Mads Justesen som den første Hobro-spiller at afslutte inden for målrammen, men Jakob Poulsen clearede hovedstødet med knæet.

Så var der mere giftighed over Morten Duncan Rasmussen, der prikkede bolden i mål til 4-0, inden han fuldendte sit hattrick kort for slutfløjtet på et nyt oplæg af Jakob Poulsen.

En lille trøst for Hobro var det, at den tidligere FCM-spiller Rasmus Lynge Christensen fik reduceret kort før tid.

Sæsonens første hjemmenederlag kan dog ikke bortforklares, og spørgsmålet er vel i hvor høj grad sådan en lussing kommer til at påvirke de gulblusede, der ellers har spillet frisk til i sæsonen indtil videre.

Hobro er fortsat placeret på en fjerdeplads i ligaen med 16 point for 10 kampe. FC Midtjylland udbyggede med sejren afstanden til nummer to, FC Nordsjælland, til fem point.

/ritzau/