Dunga bliver Brasiliens landstræner igen

Carlos Dunga bliver manden, der skal genrejse det brasilianske fodboldlandshold, som ligger i ruiner efter VM på hjemmebane.

Den 50-årige tidligere landsholdsanfører overtager som cheftræner efter Luiz Felipe Scolari, der trak sig efter den skuffende fjerdeplads ved slutrunden.

Her tabte Brasilien 1-7 til Tyskland i semifinalen, og derefter blev det til et 0-3-nederlag til Holland i kampen om bronze.

- Jeg er utroligt glad. Tak fordi I har tillid til mig, siger Carlos Dunga ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Fansene er meget nede lige nu, men de står bag holdet. Jeg er her ikke for at sælge en drøm, vi må i gang med arbejdet, siger den nye landstræner.

Carlos Dunga har én gang tidligere været landstræner for Brasilien. Det var i perioden 2006-2010, og han stoppede efter 1-2-nederlaget til Holland i kvartfinalen ved VM i Sydafrika.

Dunga var i sin aktive karriere kendt som en fighter på midtbanen, som ikke var klassisk brasiliansk i sin spillestil.

Spilleren med 91 landskampe var anfører, da Brasilien i 1994 vandt VM i USA ved at besejre Italien 3-2 efter straffesparkskonkurrence i finalen. Her scorede Dunga på sit forsøg.

Klubkarrieren bød ikke på de helt glamourøse destinationer uden for Brasilien. Pisa, Fiorentina, Pescara, Stuttgart og Jubilo Iwata var Dungas destinationer, da han var udlandsprofessionel.

I sin første periode som landstræner vandt han Copa America i 2007 og Confederations Cup i 2009.

Efter den tidlige VM-exit i Sydafrika måtte han dog stoppe.

Carlos Dunga var i sin første periode ikke den mest populære landstræner, Brasilien nogensinde har haft, men det tæller mindre nu.

- Han var verdensmester, anfører for verdensmestrene.

- Han har det, der skal til for at lede Brasiliens landshold. Historikken viser, at han absolut har evnerne til at tage styringen, siger José Maria Marin, præsident for Brasiliens fodboldforbund.

/ritzau/

 

Dagens Gossip