Dunga henter verdensmestre til Brasiliens trænerstab

Brasiliens nye fodboldlandstræner Dunga henter flere tidligere verdensmestre ind i sin trænerstab.

Dunga nominerede sent onsdag Claudio Taffarel som ny målmandstræner, mens Mauro Silva også bliver en del af en stab på 13 mand, som skal hjælpe cheftræneren.

Både Taffarel og Silva var lige som Dunga med, da Brasilien vandt VM i 1994, og det er ingen tilfældighed, at de kommer med i trænerstaben nu.

- Vi henter spillere, som har været verdensmestre ind i vores stab, så vi har det dna på vores hold, siger Gilmar Rinaldi, som er teknisk direktør for de brasilianske fodboldlandshold.

- Vi vil have, at disse dygtige folk skal være vores kritiske øjne, som kan fortælle os, hvor vi skal blive bedre, fortsætter han.

Dunga blev udpeget som brasiliansk landstræner tirsdag efter en periode med masser af kritik i kølvandet på Brasiliens ydmygende 1-7-nederlag i VM-semifinalen mod Tyskland.

Mange fans og eksperter ønskede en udenlandsk landstræner, som kunne bringe Brasilien videre, men det blev altså Dunga, som også var landstræner for Brasilien under VM i Sydafrika i 2010.

Mens flere af de 13 i trænerstaben kun skal være med efter behov, mangler Dunga fortsat at udpege et par af de trænere, som skal være med ham permanent. De navne kommer formentlig på plads i august.

Trænerstaben skal være intakt inden Brasilien spiller testkampe mod Columbia og Ecuador i Miami og New Jersey i september. Brasilien møder også Argentina i en testkamp i Kina i oktober, og Tyrkiet i Istanbul til november.

Næste gang, Brasilien spiller landskampe med point på spil, bliver til Copa America til næste år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip