DUP løfter sløret for PET-efterforskning

Skrevet af admin

|

04/12/2013

Dagens topnyheder

Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) løfter nu sløret en smule i forbindelse med en efterforskning rettet mod Politiets Efterretningstjeneste (PET).

19. november oplyste politiklagemyndighedens direktør, Kirsten Dyrman, til Ritzau, at man var i gang med en undersøgelse af forhold i PET. Men derudover har hun ikke villet oplyse nærmere. Men det gør hun nu.

- Undersøgelsen drejer sig om, hvorvidt en eller flere ansatte i PET har skaffet sig uberettiget adgang til personaleoplysninger omkring ansatte i PET, siger Kirsten Dyrman til Ritzau.

Hendes begrundelse for at løfte sløret er, at der har været fremsat flere spekulationer om efterforskningens indhold.

- Det her drejer sig ikke om Pia Kjærsgaard, fortæller Kirsten Dyrman.

Hun henviser til, at PET-chef Jakob Scharf er blevet beskyldt for at have beordret ansatte til at skaffe oplysninger om Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard med henblik på at forpurre hendes besøg på Christiania.

Sagen har været medvirkende til, at Jakob Scharf tirsdag sagde sin stillig op.

Der har også været spekuleret i, om efterforskningen kunne dreje sig om, at en særlig konto i PET, der bruges til at betale meddelere med, i mindst et tilfælde er blevet brugt til at betale for et middagsarrangement på luksusrestauranten Umami.

De nye oplysninger om efterforskningen afkræfter dermed også denne spekulation.

Ifølge Kirsten Dyrman forventer hun, at undersøgelsen mod de ansatte i PET bliver afsluttet i løbet af december. Derefter sender politiklagemyndigheden en indstilling til Statsadvokaten i København, som skal træffe afgørelse i sagen.

DUP har mulighed for at sigte personer efter straffeloven i forbindelse med efterforskningen af sager. Men det er ifølge Kirsten Dyrman ikke sket i denne sag.

/ritzau/